#Тиждень_математики_фізики_та_інформатики (18.03-22.03.2024р.)

«Найдавніша на планеті, всіх наук – ЦАРИЦЯ!
МАТЕМАТИКА, ти наша вірна помічниця!
У процесі навчання школярів математики, велике значення має добре організована позакласна робота. Вона є невід’ємною частиною всієї навчально-виховної роботи в школі, поглиблює знання учнів, сприяє розвитку їх обдарувань, розширює кругозір. Відомо багато цікавих її форм, у тому числі і математичні тижні. Вміло організовані, вони сприяють вихованню учнів, розширюють і поглиблюють здобуті на уроках знання, показують шляхи використання їх на практиці.
Під час проведення предметного тижня було здійснено такі заходи:
📐18.03.24р. — Математичний конкурс “Ерудит” у 6 класі (вч. математики,
Рибак А.Я.);
🧲 19.03.24р. — Фізико-математичний лабіринт “Пізнавай таємниці науки” у 7-А та 7-Б класах (вч. фізики та математики, Велигорська Л.П.);
📏 20.03.24р. — Математичний квест “Міркуй, фантазуй і твори” у 5 класі
(вч. математики, Гаврилишин Г.Й.);
🖥️ 21.03.24р. — Відкритий урок з інформатики “Об’єкти електронних таблиць. Введення даних і формування таблиць” у 7-А класі (вч. інформатики, Петришин В.І.).
Математичні тижні викликають в учнівському колективі інтерес до математики, збуджують прагнення більше знати, розуміти. Готуючись до конкурсів учні ознайомлюються з різними літературними джерелами, критично осмислюють та оцінюють прочитане, набувають навичок самостійної та командної роботи.
Гра – творчість, гра – праця. У процесі гри в учнів виробляється звичка зосереджуватися, мислити самостійно, розвивається увага, прагнення до знань. Захоплені грою, діти не помічають, що навчаються: пізнають, запам’ятовують нове, розвивають творчу уяву. Навіть найбільш пасивні учні включаються в гру з величезним бажанням.
Математичні ігри об’єднують вчення і гру, працю і відпочинок. Вони розвивають математичні здібності, кмітливість, логічне мислення, зміцнюють пам’ять.
Ігри потрібні не для того, щоб розважити учнів, а щоб викликати в них прагнення до подолання труднощів. Мета їх введення полягає в тому, щоб вдало поєднати ігрові та навчальні мотиви і поступово зробити перехід від ігрових мотивів до навчальних.
Тим, хто вивчає математику,
тим, хто навчає математики,
тим, хто любить математику,
тим, хто ще не знає,
що може любити математику,
тиждень математики присвячується.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі